TreśćMenu
Logo
 

Rewaloryzacja zabytkowego parku w Sławęcinie

Projekt obejmuje rewaloryzację parku dworskiego, użytkowanego obecnie jako teren szkoły. Podstawowymi założeniami projektowymi było odtworzenie historycznego układu kompozycyjnego, z równoczesnym dostosowaniem obiektu do pełnionej funkcji. Podkreślono i wyeksponowano pierwotne osie widokowe, odtworzono zabytkowe aleje grabowe oraz dokonano selekcji drzewostanu. Wśród nowych elementów programowych znalazła się pergola w kształcie labiryntu, place zabaw, ścieżka przyrodniczo-historyczna, parking oraz placyki i pomosty widokowe. W ten sposób teren zyskał na atrakcyjności dla różnych grup wiekowych użytkowników a także stał się bezpieczniejszy.

 

Lokalizacja: Sławęcin, gm. Bieżuń, woj. Mazowieckie

 

Statut: oczekuje na realizacjję

 
 
 
Copyrights © Centrum Chirurgii Drzew. Wszelkie prawa zastrzeżone
Projekt i realizacja Polyester Studio